31 Mayıs 2011 Salı

Haşhaşlı Kek

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı haşhaş
100 gr oda sıcaklığında margarin
2,5 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker mikserle 2 dakika çırpılır
Oda sıcaklığınaki yumuşak margarin ve süt ilave edilir 2 dakika daha çırpılır
Un,kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi eklenir ve karıştırılır.
Kek kalıbı margarin ile yağlanır iki kaşık haşhaş kalıba serpilir ve kalıp haşhaşla kaplanır.
Hamurun 3/4`ü kalıba boşaltılır geri kalan hamura haşhaş eklenir ve karıştırılır diğer
hamurun üzerine dökülür.
Çatal ile alttan üste doğru spiral şekil vererek karıştırılır.
Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında pişirilir

5 yorum:

medura dedi ki...

Ne zamandır böyle kalıptan çıkmış bir kek yapmamışım, hep topkek hep topkek... Özlemişim, hele bir de çatalla karıştırıp iki renkli yapmayı, elinize sağlık :)

derya dedi ki...

Adaşım ellerine sağlık kek harika olmuş öpüyorum.

elifin terazisi dedi ki...

eline sağlık arkadaşım, böyle ebruli yapmak fikri hoş olmuş, sevgiler:)

zeymuran dedi ki...

canım ne kadar güzel görünüyor,ellerine sağlık

aleyna dedi ki...

canım benim ellerine sağlık.kek severim. haşhaşda pek yakışır.afiyet olsun.sevgilerimle