9 Ocak 2015 Cuma

HAMSİ TAVA

Malzemeler
1 kg hamsi
Mısır unu 
Tuz
Sıvı yağı
Hazırlanışı
Hamsilerin kafaları ile birlikte içlerini temizleyin (ben kılçıklarını almıyorum)
Ayıklanan hamsileri bol suda 4-5 defa yıkayıp süzgece alın ve iyice suyunu süzmesini bekleyin
Daha sonra tuzu atıp hafif balıkları ezmeden harmanlayın 20-25 dakika bekletin
Varsa balık tavasına eğer yoksa teflon bir tavaya 3-4 kaşık sıvı yağ gezdirin
Mısır ununa bulanmış hamsilerin kuyrukları ortada birleşecek şekilde tavaya yan yana ve sıkıca dizin
Tavanın orta kısmınıda sık ve yan yana hamsileri dizin ve orta ateşte pişirin
Kızaran hamsilerin üzerine düz bir kapak kapatıp balıkları ters çevirin ve diğer tarafı`da pişirip
sıcak sıcak servis yapın

1 yorum:

BAL TATLISI dedi ki...

Ohhh misss misssss tamada mevsimi
ellerine sağlık arkadaşım