15 Ocak 2014 Çarşamba

KANDİL SİMİDİ

Merhaba sevgili dostlar
Biraz ara verince yazmak çok zor geliyor
Bu nefis kurabiyeleride kandilde konu komşuya dağıtmak için hazırladım ama yoğunluktan
fırsat bulup yazmak kısmet olmadı
Ağızda dağılan nefis bir kurabiye mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum
Malzemeler
200 gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta sarılası hamura akı üzeri için
3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2 çorba kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
Yumurta akı
Susam
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına margarin,sıvı yağ ve yumurta sarısını alıp iyice karıştırın
Ardından şeker,tuz,sirke,mahlep ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın
Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın
Hamurdan küçük parça kopartın ve simit şekli verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
Bütün hamur bitince çırpılmış yumurta beyazını fırça ile simitlerin üzerine sürün
Bir kaseye susamı alın yumurta akı sürdüğünüz simidi susamın içine atıp susama bulayın ve
tekrar tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.

7 yorum:

BAL TATLISI dedi ki...

kandillerde komşularla paylaşımda bulunmayı bende çok severim.
Allah kabul etsin.
kıyır kıyır bir lezzet ellerine sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

mutfağımdanesintiler dedi ki...

Allah kabul etsin. Cok lezzetli gozukuyor. Sevgilerimle :)

anne eli gibi dedi ki...

en sevdiğim tuzlulardan biridir,eline sağlık arkadaşım nefis görünüyor...

haliş dedi ki...

deryam ellerine sağlık mütiş görünüyor .

haliş dedi ki...

deryam ellerine sağlık mütiş görünüyor .

TARİF BAHÇESİ dedi ki...

Ellerine saglik arkadasim, gurbet diyarinda maalesef kandil simidi bulamiyoruz. Ama bu güzel tarifle artik hasret kalmayiz. Ellerine saglik.