5 Ekim 2011 Çarşamba

Toyga Çorbası

Malzemeler
1 su bardağı buğday
1/2 su bardağı nohut
200 gr kuşbaşı et
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
1 kase yoğurt
Nane,tuz
Hazırlanışı
Buğday ve nohut akşamdan ıslatılır ertesi gün haşlanır.
Kuşbaşı etler küçük küçük doğranır.
 Tencereye sıvıyağ alınır etler ilave edilir ve kavrulur
üzerine sıcak su ilave ederek et suyu çekene kadar pişirilir
Haşlanan buğday ve nohut tencereye alınır üzerine su ve et suyu ilave edilir kaynamaya bırakılır
Su kaynamaya başlayınca üzerine kavrulan etler eklenir ve beş dakika pişirilir
Sosunu hazırlamak için yoğurt ve un bir kaba alınır iyice çırpılır
Üzerine bir kepçe kaynayan çorbanın suyundan yavaş yavaş eklenerek çırpılır
(Çorbanın sıcak suyundan eklenmez ise çok kesilir)
Hazırlanan sos yavaş yavaş çorbaya eklenir ve karıştırılır bir iki taşım
kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Tavaya tereyağ alınır eriyince nane ilave edilir ve çorbanın üzerine gezdirilir

6 yorum:

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

yapmak istediğim çorbalardan bu çorba ellerine sağlık canım:))
artık çorbalar daha geniş bir alan kaplıyor hayatımızda:)

derya dedi ki...

Canımmm en sevdiğim çorbadır yazın soğuk soğuk yerim:)))Ellerine sağ
lık öpüyorum.

muhabbetsofrasi dedi ki...

bu çorbayı çok sık yaparım ama adının toyga çorbası olduğunu biliyordum açıkçası

eline sağlık olsun :)

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Hiç yapmadığım bir çorba çok leziz görünüyor.

Saygılar.

Hayat Cafe dedi ki...

Sık gördüğüm ama bir türlüm deneyemediğim çorbalardan biri..
Sıcacık ne güzel olurdu..
Ellerine sağlık.

sarımutfak-hande dedi ki...

besleyici ve güzel bir çorba olmuş canım ellerine sağlık