26 Şubat 2015 Perşembe

POFUDUK EKMEK

Hafta sonu kahvaltı masanıza kendi ellerinizle puf puf yumuşacık mis gibi ekmekler yapmaya ne dersiniz hanımlar
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum
Malzemeler
3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya (42 gr)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
Üzeri için
2 çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına ılık süt,su ve maya alınır karıştırarak mayanın erimesi sağlanır
Ardından sıvı yağ,şeker ve tuz ilave edilir karıştırılır
Azar azar un ilave ederek kıvamlı hafif ele yapışan bir hamur hazırlanır
Hamurun üzeri kapatılır ve ılık ortamda 40,45 dakika mayalanmaya bırakılır
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler hazırlanır
Elinizi hafif sıvı yağa batırarak bezeler hafif büyütülür ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir
Hazırlanan ekmeklerin üzerine yoğurt sürülür ve 30 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış 210 dereceli fırında pişirilir