Malzemeler
1 litre süt
1 buçuk bardak şeker
1 kase toz kındık
3 tane damla sakızı
100 gr margarin
5 kaşık un
Sosu için
1 kase vişne
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 çay bardağı şeker
Yapılışı
Süt tencereye alınır 1 çorba kaşığı şeker ile damla sakızını ezip süte ilave edilir şekeride konulup kaynamaya bırakılır.[Damla sakızınız yok ise 1 tane damla sakızı aromalı ciklet kullana bilirsiniz]
Başka bir tencerede margarini eritip unu ilave edilir ve biraz kavrulur. Ocağı kapatıp ılınmaya bırakılır. ılınan unun üzerine kaynamakta olan sütü dökülür koyulaşana kadar karıştırılıp ocaktan alınır toz fındık ilave edilir. Mikser ile biraz çırpılıp kaselere boşaltılır.
Sosu için
Tencereye nişasta alınır 1 subardağı su ilave ederek nişasta açılır şeker ve vişneyide ilave edilir koyulaşana kadap karıştırılıp ocaktan alınır. Soğuyan muhallebilerin üzerine vişne sosundan birer kaşık konulur.
21 Mayıs 2009 Perşembe
Vişneli Sakızlı Muhallebi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder