13 Kasım 2011 Pazar

İrmikli Lokum

Malzemeler
 3 su bardağı süt
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı şeker
1 poşet toz krem şanti
Üzeri için 
 Hindistan cevizi
Hazırlanışı
 Süt, şeker ve irmik tencereye alınır orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir soğumaya bırakılır
Soğuyan muhallebiye toz şantiyi eklenir iyice yoğurulur ve elinizi suya batırıp küçük toplar yapılır hindistan cevizine bulanır. Yaklaşık 2 saat dolapta dinlendirin
AFİYET OLSUN:)

8 yorum:

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok şık bir
aperatif öpüyorum.

Aynur dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım bu tarifi bir başka blogdan aldım denemek üzere beklemedeydi şimdi aklıma düştü tekrar hemen deneyeceğim nefis olacak eminim aklıma düşürdüğün için teşekkürler
Not: o tarifi aldığım arkadaş kardan adam şeklinde yapmıştı fikir olsun diye yazdım kim olduğunu hatırlayamadım
sevgiler

tatlilar gülcandan dedi ki...

Hayirli aksamlar cok güzel görünüyor afiyetler olsun .

** ZEL ** dedi ki...

Çok pratik ve bir o kadar şirinler :)
Ellerine sağlık canım..
Gönül dolusu muhabbetle..

zencefil dedi ki...

''Lezzet Bombası Toplar''olmuş yaptıkları.Harika..

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık canım..
lokumlaın nefis görünüyorlar çok seviyorum ben bu lokumları..

Sevil Şahin (birdemliksohbet) dedi ki...

deryacım ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun

ihlamurcum dedi ki...

Harika bir paylaşım, çokta kolay anlatmışsınız.Teşekkürler