Haftaya nefis havuçlu revaniyle başlayalım istedim tatlı yiyelim tatlı konuşalım tatlı ve güzel bir hafta olsun inşallah.
Farklı bir revani denemek isterseniz mutlaka bu tarifi uygulamanızı tavsiye ederim
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı hafif iri kırılmış ceviz
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti hazırlayalım
Su ve şekeri tencereye alalım kaynamaya bırakalım
Şerbet kaynayınca limon suyunu ekleyelim 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ılınmaya bırakalım
Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım mikserin yüksek devrinde yumurtalar beyazlaşana kadar çırpalım
Yoğurt,portakal kabuğu rendesi ve sıvı yağı ilave edelim ve karıştıralım
Ardından rendelenmiş havuç,ceviz,hindistan cevizi ve irmiği ekleyelim ve karıştıralım.
Un,kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ilave edelip karıştıralım
Yağlanmış dikdörtgen borcama hamurumuzu boşaltalım önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim
Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığı çıkınca revaniyi dilimleyip ılık şerbeti yavaş yavaş aralıklarla üç seferde dökelim.
Şerbeti çeken revani dinlendirip soğuyunca servis edelim
5 yorum:
havucu tatlılara çok yakıştırıyorum,eminim revaniye de ayrı bir lezzet katmıştır.eline sağlık arkadaşım...
havuçlu denemdim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ellerine sağlık canım..
revanıyı pek severim bu halide nefistir eminim ki..
afiyetle..
Haftaya ne güzel bir başlangıç yapmışsın havuçlu kek alşmıştık havuçlu revani çok değişik olmuş canım çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık
Çook hoş .. Havuçlu kek'e, revaniye, havuçlu revaniye hepsine bayılırım :))
Ellerine sağlık.
Yorum Gönder