Hane halkından ve misafirlerimden büyük beğeni alan nefis açmalarım
Bir haftada iki defa yaptığım bu yumuşacık ve nefis açmaları mutlaka denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya(42 gr)
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta(sarıları üzeri için ayrılacak)
3 çorba kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Un
Arasına sürmek için
Tereyağ
Üzeri için
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına ılık süt ve mayayı alıp eritelim
Ilık su,sıvı yağ,yumurta akı,şekeri ilave edelim ve karıştıralım
Ardından kabartma tozu ve tuzu ekleyelim ve iyice karıştıralım
Azar azar un ilave ederek hafif ele yapışan kıvamlı bir hamur hazırlayalım üzerini örtüp ılık ortamda 35-40
dakika mayalandıralım
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezelere bölelim ve beş dakika
daha bezeleri mayalandıralım
Bezenin birini alalım parmak uçlarıyla hafif açalım üzerine bir çay kaşığı yumuşak tereyağ
koyalım ve parmak uçlarıyla hem yağı yayalım hemde biraz büyütelim
Açtığımız hamuru parmak uçlarıyla hamuru ittirerek rulo saralım bir kenera alalım
Bütün hamura aynı işlemi uygulayalım
İlk rulo sardığımız hamurumuzu alalım iki ucundan tutup hafif tezgaha vurarak hamuru biraz esnetelim
ve ister düğüm atın veya istediğiniz bir şekil verebilirsiniz
Hazırlanan açmaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım 15 dakika tepsi mayası yapalım
Mayalanan açmaların üzerine yumurta sarısı sürelim önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında pişirelim
5 yorum:
Deryacım nefis görünüyor,ellerine sağlık..
Bayılırımmm :) ellerinize sağlık
Sevgiler..
Açmalar çok güzel görünüyor ev halkının beyenmemesi mümkünmü bu güzelliği.
ellerine sağlık
afiyetle.. Ellerinize sağlık
enfes olmus elıne sağlık
Yorum Gönder