Malzemeler
1,5 kg kabak(kabukları soyulmuş temizlenmiş)
2,5 su bardağı şeker
Tahin,ceviz
Hazırlanışı
Kabaklar yıkanır dilimlenir yayvan bir tencereye(pilav tenceresi)dizilir
Kabakların üzerine toz şeker serpilir 6-7 saat bekletilir sonra kendi suyuyla kısık ateşte pişirilir
Arada kontrol edin kabaklar çabuk pişip dağılabilir
Kabaklar soğuduktan sonra servis tabağına alınır, üzerine tahin gezdirip ceviz serpilir servis edilir.
6 yorum:
Kabak tatlısına bayılırım, tahinli de harika oluyor. Ellerine sağlık canım :)
içinde selenyum olan kabağı yemek olarakta tatlı olarakta çok severim ellerine sağlık:)
Evvet Antalyanın en ünlü tatlısın.Kabak tatlısı.Ellerine sağlık.Benimkitahinsiz oluRsa çok sevinirim.
Bende cok severim kabak tatlisini ilk firsatda böylede deneyecegim afiyetler olsun canim.
tam bana göre ellerine sağlık arkadaşım tahinli harika oluyor.Hayırlı cumalar...
Mutlu yıllar
Yorum Gönder