27 Aralık 2012 Perşembe

TAHİNLİ KABAK TATLISI

Malzemeler
1,5 kg kabak(kabukları soyulmuş temizlenmiş)
2,5 su bardağı şeker
Tahin,ceviz
Hazırlanışı
Kabaklar yıkanır dilimlenir yayvan bir tencereye(pilav tenceresi)dizilir
Kabakların üzerine toz şeker serpilir 6-7 saat bekletilir sonra kendi suyuyla kısık ateşte pişirilir
Arada kontrol edin kabaklar çabuk pişip dağılabilir
Kabaklar soğuduktan sonra servis tabağına alınır, üzerine tahin gezdirip ceviz serpilir servis edilir.

6 yorum:

  1. Kabak tatlısına bayılırım, tahinli de harika oluyor. Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  2. içinde selenyum olan kabağı yemek olarakta tatlı olarakta çok severim ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Evvet Antalyanın en ünlü tatlısın.Kabak tatlısı.Ellerine sağlık.Benimkitahinsiz oluRsa çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. Bende cok severim kabak tatlisini ilk firsatda böylede deneyecegim afiyetler olsun canim.

    YanıtlaSil
  5. tam bana göre ellerine sağlık arkadaşım tahinli harika oluyor.Hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil