17 Aralık 2012 Pazartesi

ÇİKOLATALI TURTA

Malzemeler
4 adet oda ısısında yumurta
125 gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 türk kahve fincanı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Çikolatalı sosu için
2 su bardağı süt
1 tepeleme çorba kaşığı dolusu mısır nişastası
1 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı şeker
80 gr bitter çikolata
Hazırlanışı
Sosu için süt,kakao ve nişasta tencereye alınır iyice çırpılır şeker ilave edilir ve koyulaşana kadar karıştırılır
Sos kaynamaya başlayınca ocaktan alınır parçalanmış çikolata ilave edilir karıştırarak eritilir
Bir kabın içine yumuşak margarin ve şeker alınır 3-4 dakika çırpılır.
Üzerine yumurtalar eklenir çırpmaya devam edilir
Sırasıyla süt,kakao,un ve kabartma tozu eklenir çırpılır
Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serilir ve kalıbın kenarları yağlanır
Kek hamurunun yarısı kalıba boşaltılır üzeri düzeltilir
Hamurun üzerine hazırlanan sos yavaşca dökülür ve üzeri düzeltilir
Kalan kek hamuru sosun üzerine dökülür ve üzeri düzeltilir
Kalıp hafifce birkaç defa yere vurulurki içindeki hava çıksın
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir
Kekin piştiğini kürdanla kontrol edin kek hamuru temiz çıkarsa fırından alın
Pişen kek 3-4 dakika dinlendirilir servis tabağına çıkartılır üzerine pudra şekeri serpilir



12 yorum:

  1. Tek kelimeyle bayıldım,hemen deneyeceğim..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. tam benlik olmuş...
    1 dilim alabilir miyim :))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor, kış gelince çikolatalı tatlar daha bir güzel oluyor sanki, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık nefis olmuş.tam da tatlı hayal ederken...

    YanıtlaSil
  5. nefis olmuş nefiss,eline sağlık ...

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık facedekinden daha güzel duruyor.kakaolu kekide çok severim.

    YanıtlaSil
  7. Harika, hemen yapacağım.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Bu nasıl güzel bir görüntü böyle.. Bayyıldım! :)
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Muhtesem oldu hemen denedim. Tesekkurler. Fakat pisdikten sonra islak yeri yani sosu tabanina inmis ortasinda kalmadi neden acaba??

    YanıtlaSil
  10. Yorum bırakan arkadaşım isminizi yazsaydınız sevinirdim.
    Tarifi deneyip beğenmenize sevindim:) Benim yaptığım turtada böyle bir sorun yaşamadım ama tahminen turtanın hamurunu tabana az gelmiş olabilir

    YanıtlaSil