Malzemeler
1 adet küçük karnabaharın yarısı
1 su bardağı börülce
4-5 adet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet kırmızı biber
1 küçük konserve mısır
5-6 tane kornişon turşu
Zeytin yağ
Limon
Tuz
Hazırlanışı
Börülceyi geceden ıslatın ertesi sabah suyunu süzün ve temiz su koyarak yumuşayana kadar haşlayın
Karnabahar küçük çiçeklere ayrılır haşlama suyuna
yarım limon ve tuz eklenir hafif dişe
gelecek şekilde haşlanır(çok haşlamayın salatanın içinde dağılır)
(limonlu suda haşlamamızın sebebi karnabahar haşlanırken kararmaması ve rengi açılması için)
Sosu için limon suyu,tuz ve zeytin yağı bir kasenin içinde karıştırılır
Haşlanmış suyu süzülmüş karnabahar ve börülce bir kaba alınır üzerin
limonlu sos dökülür ve yarım saat sos'da bekletilir.
Yeşil soğan,maydanoz,kırmızı biber ve kornişon doğranır karabahara ilave edilir
Mısırda eklenerek harmanlanır 10 dakika dolapta bekletilir ve servis edilir
Salata enfes görünüyor,ellerine sağlık arkadaşım...ayrıca geçmiş olsun,umarım kısa zamanda sağlığına kavuşursun...
YanıtlaSilHmmm börülceyi severim.Değişik bir salata olmuş.Ellerine sağlık
YanıtlaSilAfiyet olsun yarasın :D
sevgiler
Ellerinize sağlık güzel bir salata olmuş...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis bir sa
YanıtlaSillata olmuş sevgiler...
ellerinize sağlık çok çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilÇok değişik bir salata. Nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilVitamin değeri oldukça güçlü bir salata denemeye değer.Ellerinize sağlık.Selamlar.
YanıtlaSilellerine sağlık çok severim börülceyi de karnıbahar salatasınıda ikisi bir arada herhalde nefis diye düşünüyorum
YanıtlaSilkarnabahar salatasının çeşitlerini çok yaparım ama börülceli denememiştim,eminim nefistir.eline sağlık..
YanıtlaSilSüper bir tarif paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilBu mevsimde takviye şart aldım canım.
YanıtlaSilellerine sağlık:)