Malzemeler
3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya(42 gr)
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta sarısı üzeri için ayrılacak
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İç malzemesi için
5 adet haşlanmış patates
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz,karabiber
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına ılık süt ve maya alınır ve eritilir
Yumurta akı,sıvı yağ,şeker,tuz ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır
Azar azar un ilave ederek kıvamlı hafif ele yapışan bir hamur hazırlanır
Hamurun üzeri kapatılır ve ılık ortamda 30 dakika mayalandırılır
İç malzeme için
Sıvı yağ tavaya alınır ve ocağa konur yağ ısınınca ezilmiş patates ilave edilir tuz ve
karabiberde eklenir ve kısık ateşte 1 dakika kavrulur
Ocaktan alınan iç harç soğumaya bırakılır
Mayalanan hamurdan bezeler yapılır (portakaldan biraz büyük)
Hafif unlanmış tezgahta servis tabağından biraz büyük açılır
Açılan hamurun bir kenarına uzunlamasına iç haçtan konur ve rulo sarılır
Hazırlanan rulo 3 veya 4 parmak eninde dilimlenir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir
Bütün bezeler bitene kadar aynı işlem uygulanır
Hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 15 dakika tepsi mayası yapulır
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında poğaçalar pişirilir
2 yorum:
ellerine sağlık canım.çokta severim.sevgiler.
Merhabalar,
Güzel bir lezzet, ellerinize sağlık.
Bunun iç malzemesi, salça ve soğanla birlikte kavrulmuş patates ile de yapılabilir, ben bu iç harcı her şeyde kullanırım ve harikadır:)))
Ben de beklerim sayfama, mutlu olurum katılırsanız:)
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Yorum Gönder