1 Nisan 2014 Salı

KAKAOLU VE SADE TIRTIL KURABİYE

Malzemeler
2oo gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Un
2 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı
Margarin,yumurta ve pudra şekeri hamur yoğurma kabına alınır güzelce karıştırılır.
Ardından sıvı yağ,vanilya ve kabartma tozu ilave edilir karıştırılır
Azar azar un ilave edilir hamur ele yapışan kıvamda iken yarısı ayrılır
Ayrılan hamura kakao ilave edilir ve kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır
Sade hamurda kulak memesi yumuşaklığında hazırlanır bir kenara alınır
Tırtıl kurabiye kalıbına biraz hamur alınır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur sıkılır
Hamurlar bitince önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
ben kurabiyeleri fırında unutunca biraz kızardılır

4 yorum:

  1. Arkadaşım ellerine sağlık çok güzel görünüyor çok severim hatta çokca yapar dondurucuya koyarım lazım oldumu hemen çıkarırım çok pratik oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım ellerine sağlık çok güzel görünüyor çok severim hatta çokca yapar dondurucuya koyarım lazım oldumu hemen çıkarırım çok pratik oluyor.

    YanıtlaSil
  3. oğlumun en sevdiği kurabiyelerden biridir,eline sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil