Malzemeler
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı pudra şekeri
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Üzeri için
2 det muz
Damla çikolata
Bal
Hazırlanışı
Yumurta ve pudra şekeri çırpılır
Süt,sıvı yağ ve tuz ilave edilir karıştırılır
Un ve kabartma tozu karıştırılır ve sıvı karışıma ilave edilir pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır
Teflon tavaya çok az sıvı yağ konur ısıtılır bir kepçe kadar sıvı karışımdan dökülür eşit şekilde dağıtılır.
Üzerine dilimlenmiş muz ve damla çikolata konur
Kısık ateşte üzeri göz göz olanca diğer tarafı çevrilir ve pişirilir
Pişen pankek üzerine bal dökülerek servis edilir
Pişen pankeki tavadan alınca tavanızı muttaka bir peçete ile silin eriyen çikolata
tavada kalacağı için bir sonraki pankeki pişirken hoş bir görüntü olmaz
Pişen pankeki hemen servis edin bekledikçe muzlar kararma yapacaktır
Hayatım sen ne yaptın... Bu tam bir enerji deposu olmuş..Ellerine sağlık...
YanıtlaSilNefis olmuş canım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilcanımcım çaylar hazır hadi pankekleri koyup afiyetle yiyelim.
YanıtlaSilmmmmmmmmm mis:)))
Ellerinize sağlık. Nefis bir görüntü. Ama ben bu lezzete hiç dayanamam.
YanıtlaSilSevgiyle kalın.
ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilçok güzel bir pasta bu :)
sevgiler..
pankek diyeceğme pasta dedim :D
YanıtlaSilCanımmm ellerine sağlık
YanıtlaSil