27 Mart 2013 Çarşamba

MUZLU VE ÇİKOLATALI PANKEK

Malzemeler
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı pudra şekeri
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Üzeri için
2 det muz
Damla çikolata
Bal
Hazırlanışı
Yumurta ve pudra şekeri çırpılır
Süt,sıvı yağ ve tuz ilave edilir karıştırılır
Un ve kabartma tozu karıştırılır ve sıvı karışıma ilave edilir pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır
Teflon tavaya çok az sıvı yağ konur ısıtılır bir kepçe kadar sıvı karışımdan dökülür eşit şekilde dağıtılır.
Üzerine dilimlenmiş muz ve damla çikolata konur
Kısık ateşte üzeri göz göz olanca diğer tarafı çevrilir ve pişirilir
Pişen pankek üzerine bal dökülerek servis edilir
Pişen pankeki tavadan alınca tavanızı muttaka bir peçete ile silin eriyen çikolata
tavada kalacağı için bir sonraki pankeki pişirken hoş bir görüntü olmaz
Pişen pankeki hemen servis edin bekledikçe muzlar kararma yapacaktır

7 yorum:

  1. Hayatım sen ne yaptın... Bu tam bir enerji deposu olmuş..Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Nefis olmuş canım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. canımcım çaylar hazır hadi pankekleri koyup afiyetle yiyelim.
    mmmmmmmmm mis:)))

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Nefis bir görüntü. Ama ben bu lezzete hiç dayanamam.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım..
    çok güzel bir pasta bu :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. pankek diyeceğme pasta dedim :D

    YanıtlaSil
  7. Canımmm ellerine sağlık

    YanıtlaSil