Malzemeler
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet salatalık
3 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz,karabiber,kırmızı biber,kimyon,nane
1 adet limon
Nar ekşisi
Zeytin yağı
Hazırlanışı
Bulgur derin bir kaba alınır üzerine sıcak ilave edilir üzeri kapatılır 10 dakika bekletilir
Doğranmış kuru soğan tavaya alınır üzerine zeytin yağ ilave edilir kavrulur
Üzerine salçalar ilave edilir 1-2 dakika daha kavrulur baharatlarda eklenir karıştırılır ocaktan alınır
Islatılan bulgur karıştırarak havalandırılır üzerine salçalı sos ve ezilmiş sarımsak eklenir bulgura iyice yedirilir
Bu esnada ister kaşıkla iyice karıştırın isterseniz elinizle biraz yoğurun
Küçük doğranmış salatalık,ince kıyılmış yeşil soğan,maydanoz,limon suyu ve nar ekşisi ilave edilir
Güzelce karıştırarak servis edilir
Kısırı fazla hazırlamak isterseniz bulgur ve suyu bire bir oranda arttırabilirsiniz.
Soslu biber turşusu için tarifi için tık tık
Canım asla hayır diyemem ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilNefis gorunuyor canim. Bende dun kisir tarifimi paylastim :) Ellerine saglik...
YanıtlaSilMmmmm bayılırım kısıra, nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilCanim ben kek yaptim sende kisir getir cayi demleyelim :-)
YanıtlaSilsevgiler...
Ellerinize saglik kisir nefis görünüyor.
YanıtlaSilbugün heryerde kısır görüyorum canım istedi artık ya kalkıp yapayım bari:))
YanıtlaSilellerine sağlık
hayır diyemediğim nadir yemeklerdendir,çok severim çok ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilnefis olmuşşş :)
vazgeçilmezimiz kısır olmazsa olmaz:))