Haftada 1 defa mutlaka balık pişer bizim evde.
Hamsi bizim evde çok sevilen bir balık. Hamsi tava,hamsi dolması tarife ulaşa bilirsiniz tık tık
ve hamsi buğulama olarak hazırlıyorum
Son 1 aydır hamsiyi buğulama olarak hazırlıyorum çünkü diyetteyiz:))
Hemen servis ettiğim için malesef pişmiş halini resimleyemedim:))
Mutlaka herkesin bildiği bir tarif ama arşivimde bulunmasını istedim
Akşama şöyle güzel bir buğulama yapmaya ne dersiniz?
İşte tarif
Malzemeler
1 kilo hamsi
2 orta boy kuru soğan
2 adet domates
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
Zeytin yağ
Tuz,karabiber
Hazırlanışı
Hamsiler temizlenir kılçıkları alınır yıkanır ve suyu süzdürülür
Suyunu süzen hamsi tuz ve karabiber eklenir ve harmanlanır
Fırın tepsisi yağlanır soğan ince ince piyaz şeklinde doğranır ve yarısı tepsiye yayılır
Üzerine hamsiler hafif birbiri üzerine gelecek şekilde dizilir
Balıkların üzerine piyaz doğranan soğan ince dilimlenmiş domates ve limon dizilir
En üstü ince kıyılmış maydanoz ve hafif tuz serpilir ve biraz zeytin yağ gezdirilir.
Üzeri alüminyum folyoyla kapatılan balık önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında balık ve sebzeler pişene kadar tutulur.
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilOlsada yesek dedirtti,bende çok severim hamsinin her halini
bizim evdede pişer sürekli çok şükür
YanıtlaSilserde laz lık olunca :D
eline sağlık canım
Canım çok severim ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilbende haftada bir yerim balık hem çok lezzetli hemde çok sağlıklı birde buğlama ise 2 kat sağlıklı :) çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilHarika olmus canim. Rengarenk ve lezzetli. Bende hamsiyi cok severim. Ellerine saglik. Sevgiler.
YanıtlaSilBende çok yaparım ama hiç maydanoz eklemezdim.Bidahasına seninki gibi yapacam.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok severim ama eşim yemediği için yapamıyorum,ancak annemde yiyebiliyorum.nefis görünüyor eline sağlık...
YanıtlaSil