27 Aralık 2012 Perşembe

TAHİNLİ KABAK TATLISI

Malzemeler
1,5 kg kabak(kabukları soyulmuş temizlenmiş)
2,5 su bardağı şeker
Tahin,ceviz
Hazırlanışı
Kabaklar yıkanır dilimlenir yayvan bir tencereye(pilav tenceresi)dizilir
Kabakların üzerine toz şeker serpilir 6-7 saat bekletilir sonra kendi suyuyla kısık ateşte pişirilir
Arada kontrol edin kabaklar çabuk pişip dağılabilir
Kabaklar soğuduktan sonra servis tabağına alınır, üzerine tahin gezdirip ceviz serpilir servis edilir.

6 yorum:

SELİN ♥ Lezzet Günlüğüm dedi ki...

Kabak tatlısına bayılırım, tahinli de harika oluyor. Ellerine sağlık canım :)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

içinde selenyum olan kabağı yemek olarakta tatlı olarakta çok severim ellerine sağlık:)

Rümeysanın Elleri dedi ki...

Evvet Antalyanın en ünlü tatlısın.Kabak tatlısı.Ellerine sağlık.Benimkitahinsiz oluRsa çok sevinirim.

Unknown dedi ki...

Bende cok severim kabak tatlisini ilk firsatda böylede deneyecegim afiyetler olsun canim.

MERHABA dedi ki...

tam bana göre ellerine sağlık arkadaşım tahinli harika oluyor.Hayırlı cumalar...

Saliş Butik Pasta dedi ki...

Mutlu yıllar