30 Eylül 2012 Pazar

KIŞLIK ACILI EZME


Tüm izleyen ve ziyaretçilerime selamlar sevgiler
Evet kış hazırlıkları son sürat devam ediyor:)
Bugün paylaşacağım tarif kardeşimden aldığım kışlık acılı ezme biz çok beğendik 
buradan canım kardeşim hanifeme çoook teşekkür ediyorum
Kardeşim yurt dışında yaşadığı için tarifi tefonda verdi aynen uyguladım 
İlk yaptığım bol acılı acı seven misafirlerim için ikinci yaptığımda az acılı eşim için:))
Hazırlamak isteyenlere şimdiden kolay gelsin 
Malzemeler
1 kg domates 
1 kg kapya biber
400 gr yeşil biber
3 baş sarımsak
1 demet maydanoz
Küçük acı biber turşusu(istediğiniz miktarda)
1 çay bardağı zeytin yağı
Yarım çay bardağı sirke
Tuz
Hazırlanışı
Kapya ve yeşil biberlerin çekirdekleri temizlenir sarımsak ve maydanoz ayıklanır
Domates,biberler,sarımsak,maydanoz ve acı biber turşusu robottan iyice ezilene kadar çekilir
Sebzelerin fazla suyunu süzmek için biraz süzgeçden geçirilir (hafif suyu kalsın)
Malzemeler bir kaba alınır üzerine zeytin yağ,sirke ve tuz ilave edilir iyice karıştırılır
Hazırlanan ezme kavanozlara doldurulur ve buzdolabında muhafaza edilir.
Hazırladığınız ezmeyi çok acılı seviyorsanız acı biber turşusunun fazla ekleyebilirsiniz.

14 yorum:

  1. Çok beğendim.. Benim eşimde çok sever acıyı...En kısa zamanda yapmam lazım

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık,arkadaşım..nefis olmuş..afiyetle yemek nasip olsun..sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar süre dayanıyor acaba? ben geçen sene benzerini yapmıştım, küflendi üstü hemencecik. Ama çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ben bu sene yalnızca domates yapabildim,ne menemenlik ne de acılı yaptım,ellerine sağlık afiyetle tüketin ...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım, bizde çok severiz böyle sosları, kahvaltılıkları

    YanıtlaSil
  6. bu aralar ben de kışlık birşeyler yapmaya çalışıyorum verdiğiniz tarif harika ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Yorum bırakan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık afiyetle tüke
    tin sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. İlhan bey bu tarifi ikinci yapışım ilkini 15 gün önce hazırladım ve sizin yorumunuzdan sonra kontrol ettim buzdolabında olduğu için küflenme olmadı.Kavanozun kapağını hava almıyacak şekilde sıkı kapatılırsa küflenme yapmıyacağını düşünüyorum.İ

    YanıtlaSil
  10. Şimdi ben, istediği tam da uygun bir bilgi bu sitede fark sevindim!

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim canım ablam

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık bende bu kışa yapmayı düşünüyorum tarif çok beğendim inşaallah düşündüğüm gibi güzel olur:) Nur. Arife

    YanıtlaSil