Tüm izleyen ve ziyaretçilerime selamlar sevgiler
Evet kış hazırlıkları son sürat devam ediyor:)
Bugün paylaşacağım tarif kardeşimden aldığım kışlık acılı ezme biz çok beğendik
buradan canım kardeşim hanifeme çoook teşekkür ediyorum
Kardeşim yurt dışında yaşadığı için tarifi tefonda verdi aynen uyguladım
İlk yaptığım bol acılı acı seven misafirlerim için ikinci yaptığımda az acılı eşim için:))
Hazırlamak isteyenlere şimdiden kolay gelsin
Malzemeler
1 kg domates
1 kg kapya biber
400 gr yeşil biber
3 baş sarımsak
1 demet maydanoz
Küçük acı biber turşusu(istediğiniz miktarda)
1 çay bardağı zeytin yağı
Yarım çay bardağı sirke
Tuz
Hazırlanışı
Kapya ve yeşil biberlerin çekirdekleri temizlenir sarımsak ve maydanoz ayıklanır
Domates,biberler,sarımsak,maydanoz ve acı biber turşusu robottan iyice ezilene kadar çekilir
Sebzelerin fazla suyunu süzmek için biraz süzgeçden geçirilir (hafif suyu kalsın)
Malzemeler bir kaba alınır üzerine zeytin yağ,sirke ve tuz ilave edilir iyice karıştırılır
Hazırlanan ezme kavanozlara doldurulur ve buzdolabında muhafaza edilir.
Hazırladığınız ezmeyi çok acılı seviyorsanız acı biber turşusunun fazla ekleyebilirsiniz.
Çok beğendim.. Benim eşimde çok sever acıyı...En kısa zamanda yapmam lazım
YanıtlaSilEllerine sağlık,arkadaşım..nefis olmuş..afiyetle yemek nasip olsun..sevgiler.
YanıtlaSilNe kadar süre dayanıyor acaba? ben geçen sene benzerini yapmıştım, küflendi üstü hemencecik. Ama çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilben bu sene yalnızca domates yapabildim,ne menemenlik ne de acılı yaptım,ellerine sağlık afiyetle tüketin ...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, bizde çok severiz böyle sosları, kahvaltılıkları
YanıtlaSilbu aralar ben de kışlık birşeyler yapmaya çalışıyorum verdiğiniz tarif harika ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYorum bırakan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık afiyetle tüke
YanıtlaSiltin sevgiler...
İlhan bey bu tarifi ikinci yapışım ilkini 15 gün önce hazırladım ve sizin yorumunuzdan sonra kontrol ettim buzdolabında olduğu için küflenme olmadı.Kavanozun kapağını hava almıyacak şekilde sıkı kapatılırsa küflenme yapmıyacağını düşünüyorum.İ
YanıtlaSilŞimdi ben, istediği tam da uygun bir bilgi bu sitede fark sevindim!
YanıtlaSilBende severim
YanıtlaSileline sağlık deryacım
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım ablam
YanıtlaSilEllerinize sağlık bende bu kışa yapmayı düşünüyorum tarif çok beğendim inşaallah düşündüğüm gibi güzel olur:) Nur. Arife
YanıtlaSil