Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket ınstant maya
2 yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
2 çorba kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Un
İç malzeme için
Zeytin ezmesi
Hazırlanışı
Süt ve maya hamur yoğurma kabına alınır ve karıştırılır
Sıvı yağ,şeker,yumurta tuz eklenir ve malzemelerin iyice karışması sağlanır
Sıvı karışıma azar azar un ilave ederek kulak memesinden biraz yumuşak hafif ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlanır
Hazırlanan hamurun üzeri kapatılır ılık ortamda 1 saat mayalandırılır
Mayalanan hamurdan parça kopartılır küçük pasta tabağı büyüklüğünde açılır
üzerine zeytin ezmesi sürülür.
Hamur rulo sarılır iki ucundan kıvırarak hamur biraz burulur sonra iki ucu birleştirilir
Yağlanmış fırın tepsisine alınan açmalar yarım saat tepsi mayası yapılır
Mayalanan açmaların üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış
195 dereceli fırında açmalar pişirilir
Canım ellerine sağlık bir tanesini aldım sevgiler...
YanıtlaSilPufidik pufidik ne güzel olmuştur şimdi, çay saati de gelmişti hani. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilImmm ne güzel gözüküyorlar...Ellerine sağlık
YanıtlaSilEn sevdiğin hamur işi ne derlerse hiç beklemeden,zeytinli açma derim..bayılıyorum bu lezzete..ellerine sağlık,aklıma düştü yine yarın sabah kahvaltısına...
YanıtlaSilçok severim...
YanıtlaSilzeytin ezmelide denemek lazım...
elleirne sağlık...
Ellerine emklerine saglik cok güzel görünüyor .Zeytin cok lezlet veriyor hamur islerine bir kac kez denemis tim Canim afiyetler olsun.
YanıtlaSilharika görünüyor yanında da çay eminim çok güzel olur .Ellerinize sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilAçmalarınız çook lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler..