27 Eylül 2012 Perşembe

ZEYTİN EZMELİ AÇMA

Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket ınstant maya
2 yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
2 çorba kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Un
İç malzeme için
Zeytin ezmesi
Hazırlanışı
Süt ve maya hamur yoğurma kabına alınır ve karıştırılır
Sıvı yağ,şeker,yumurta tuz eklenir ve malzemelerin iyice karışması sağlanır
Sıvı karışıma azar azar un ilave ederek kulak memesinden biraz yumuşak hafif ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlanır
Hazırlanan hamurun üzeri kapatılır ılık ortamda 1 saat mayalandırılır
Mayalanan hamurdan parça kopartılır küçük pasta tabağı büyüklüğünde açılır
 üzerine zeytin ezmesi sürülür.
Hamur rulo sarılır iki ucundan kıvırarak hamur biraz burulur sonra iki ucu birleştirilir
Yağlanmış fırın tepsisine alınan açmalar yarım saat tepsi mayası yapılır
Mayalanan açmaların üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış
195 dereceli fırında açmalar pişirilir

8 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık bir tanesini aldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Pufidik pufidik ne güzel olmuştur şimdi, çay saati de gelmişti hani. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Immm ne güzel gözüküyorlar...Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğin hamur işi ne derlerse hiç beklemeden,zeytinli açma derim..bayılıyorum bu lezzete..ellerine sağlık,aklıma düştü yine yarın sabah kahvaltısına...

    YanıtlaSil
  5. çok severim...
    zeytin ezmelide denemek lazım...
    elleirne sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine emklerine saglik cok güzel görünüyor .Zeytin cok lezlet veriyor hamur islerine bir kac kez denemis tim Canim afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  7. harika görünüyor yanında da çay eminim çok güzel olur .Ellerinize sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Açmalarınız çook lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil