Malzemeler
3 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
Hazırlanışı
Tencereye süt,su ve şeker alınır kaynatılır bir kenarda bekletilir Yayvan bir kaba sıvıyağ ve tereyağ alınır yağ eriyince irmik eklenir ve kavrulur. Kavrulan irmiğin içine haşhaş eklenir 1-2 dakika daha irmik haşhaşla kavrulur helvanın üzerine kaynar şerbeti dökülür .Helva, şerbeti tam çekmeden ocakdan alınır. Üzeri kapatılır dinlenmeye bırakılır.
3 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
Hazırlanışı
Tencereye süt,su ve şeker alınır kaynatılır bir kenarda bekletilir Yayvan bir kaba sıvıyağ ve tereyağ alınır yağ eriyince irmik eklenir ve kavrulur. Kavrulan irmiğin içine haşhaş eklenir 1-2 dakika daha irmik haşhaşla kavrulur helvanın üzerine kaynar şerbeti dökülür .Helva, şerbeti tam çekmeden ocakdan alınır. Üzeri kapatılır dinlenmeye bırakılır.
2 yorum:
Değişik hoş tariflerin var, bu da onlardan biri oldu benim için.. Teşekkürler, CiCİ KaLL.. (^_^)
Sevgili tatlı cadı teşekkür ederim
Yorum Gönder