Malzemeler
3 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
Hazırlanışı
Tencereye süt,su ve şeker alınır kaynatılır bir kenarda bekletilir Yayvan bir kaba sıvıyağ ve tereyağ alınır yağ eriyince irmik eklenir ve kavrulur. Kavrulan irmiğin içine haşhaş eklenir 1-2 dakika daha irmik haşhaşla kavrulur helvanın üzerine kaynar şerbeti dökülür .Helva, şerbeti tam çekmeden ocakdan alınır. Üzeri kapatılır dinlenmeye bırakılır.
3 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
Hazırlanışı
Tencereye süt,su ve şeker alınır kaynatılır bir kenarda bekletilir Yayvan bir kaba sıvıyağ ve tereyağ alınır yağ eriyince irmik eklenir ve kavrulur. Kavrulan irmiğin içine haşhaş eklenir 1-2 dakika daha irmik haşhaşla kavrulur helvanın üzerine kaynar şerbeti dökülür .Helva, şerbeti tam çekmeden ocakdan alınır. Üzeri kapatılır dinlenmeye bırakılır.
Değişik hoş tariflerin var, bu da onlardan biri oldu benim için.. Teşekkürler, CiCİ KaLL.. (^_^)
YanıtlaSilSevgili tatlı cadı teşekkür ederim
YanıtlaSil