22 Mart 2012 Perşembe

HUMUS

Malzemeler
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı tahin
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 limonun suyu(arzuya göre 1 limonda kullanabilirsiniz)
4,5 diş sarımsak
Tuz
 
Üzeri için
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Haşlanmış nohut kabukları soyulur rondada püre yapılır. Bir kapta tahin, zeytinyağı, limon suyu,ezilmiş sarımsak tuz karıştırılır ve nohuda eklenir, karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar ezilerek karıştırılır.
İyice ezilince servis tabağına alınır ve servis yapılır
Üzerine yağda yakılmış biber gezdirilir servis yapılır.
AFİYET OLSUN


4 yorum:

Tatlı CaDı dedi ki...

aah ah.. çok merak ediyorum tadını ama yapmak hiç nasip olmadı.. inşallah bir gün ben de yaparım.. görüntü muhteşem, eline sağlık.. CiCi KaLL.. (^_^)

SELİN ♥ Lezzet Günlüğüm dedi ki...

Ne güzel olur humus, bayılırım, olsa da yeseydim şimdi. Ellerine sağlık :)

GÜLSÜM dedi ki...

bayılırım yarın yapacağım muhakkak:))

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Humus nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...