25 Mayıs 2015 Pazartesi

TAHİNLİ ÇÖREK

Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya (42 gr)
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
Tuz,un
İç malzeme için
1,5 su bardağı tahin
1,5 su bardağı şeker
Tahinin kıvamını açmak için sıvı yağ
Üzeri için 
Yumurta sarısı
Ceviz
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına ılık süt ve mayayı alalım ve mayayı eritelim
Ardından diğer malzemeleri ekleyeyim ve iyice karıştıralım
Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım 
Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda 30 dakika mayalanmaya bırakalım
Bu arada iç malzemeyi hazırlayalım
Tahin ve şekeri bir kaseye alalım ve karıştıralım
Azar azar sıvı yağ ilave edelim tahinin kıvamını açalım
Tahinin kıvamı hamura kolay sürülebilecek şekilde olmalı çok fazla akıcı yapmayın
hamurun içinden durmaz ve akar
Mayalanan hamuru 20 eşit bezelere bölelim
Bezenin birini alalım merdane ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açalım
İçine hazırladığımız tahinli karışı hamurun her yerine gelecek şekilde sürelim sonra rulo yapıp bir kenara alalım
Bütün bezelere aynı işlemi uygulayalım
Bezeler bittikten sonra ilk hazırladığımız ruloyu alalım ve uzun fitil yapıp 
hamuru kendi etrafında dolayıp spiral şekil verelim
Bütün hamura aynı işlemi uygulayalım
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hazırladığımız çörekleri alalım
 üzerine yumurta sarısı sürelim ve ceviz serpelim
20 dakika tepsi mayası yapıp önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında pişirelim

1 yorum:

  1. Merhabalar,
    Sayfanızda geziniyorum, güzel lezzetler de yakalıyorum bana çok yakın olan:)))
    Benim çok sevdiğim çöreklerden biri bu ellerinize sağlık, haşhaşlı da harika oluyor:))))
    Bu arada, takipçiniz de oldum:) Ben de beklerim sayfama, sevinirim katılırsanız eğer:)
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil