Merhaba sevgili dostlar
Bu aralar yoğunluktan sayfama fazla vakit ayıramıyorum
tarifler birikti fırsat buldukça paylaşmaya çalışacağım
Bu güzel truff yapmak için evde kalmış artan kekleri değerlendirebilirsiniz
Oldukça pratik akşamdan hamurunu hazırlayın dolaba kaldırın ertesi gün yuvarlayın
Malzemeler
2,5 su bardağı rondodan geçirilmiş kek
Yarım su bardağı krema
1 su bardağı benmari usulü eritilmiş çikolata
Üzeri için
Hindistan cevizi
Toz fındık
Boncuk şeker
Hazırlanışı
Bir sos tenceresine bir miktar su koyup tencereyi ateşe koyun ve kaynatın.
Çikolatayı kuru olan başka bir kaba koyun,bu kabı kaynayan tencerenin üzerine koyun.
(Çikolata olan kap altta kaynayan suyla temas etmemeli çikolatayı buharda eritin)
Rondodan geçirilen kek,krema ve eritilen çikolata bir kaba alın ve iyice yoğurun
Hazırlanan hamurun üzerini kapatın bir gece dolapta dinlendirin
Ertesi gün ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlayın hindistan cevizi,toz fındık veya boncuk şekere bulayıp servis edin
Evde kalan kekleri değerlendirmek için tarifinizi dün denedim ben içine birazda fındık parçacıkları ekledim sonuç harika oldu tarif için çok teşekkür ederim
YanıtlaSil