8 Aralık 2013 Pazar

PUDİNG DOLGULU KEK

Merhaba sevgili dostlar
Bu nefis keki misafirlerim için hazırladım ve çok beğenildi
ev ahalisindende tam  not alınca tarifi yazmak şart oldu
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum
Ben keki sade hazırladım pudingide bitter çikolatalı kullandım.
Denemek isterseniz keki kakaolu hazırlayıp pudingi vanilyalı yada çilekli hazırlayabilirsiniz
Resimde göreceğiniz gibi keki oymak için ben elma içi çıkarıcı kullandım eğer evinizde 
bu aletten yoksa keke çukurlar açmak için keke oklavanın ucunu bastırarak oyuklar yapabilirsiniz
Malzemeler
3 adet oda ısısında yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağı
1 paket kabartma tozu
4-5 damla limon aroması yoksa limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
Dolgusu için
Bir paket bitter çikolatalı puding
Üzeri için
1 poşet krem şanti
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker mikserle köpürüp kabarana kadar çırpın
Ardından süt,sıvı yağ,limon aroması ve kabartma tozu eklenerek karıştırın
Sıvı karışıma unda eklenir ve karıştırılır
Yağlanmış dikdörtgen borcama hamuru boşaltın önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında keki pişirin
Kek fırında pişerken pudingi tarife göre hazırlayın
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca birbirine yakın olacak şekilde oyuklar yapın
Oyukları mümkün olduğunca sık yapın
Pişirdiğiniz pudingi oyukların içine kaşıkla doldurun ve kalan pudingide kekin üzerine yayın
Kek iyice soğuyunca köpürtülmüş krem şantiyi üzerine yayın
Keki buz dolabında en az 4-5 saat en fazla bir gece dinlendirirseniz çok daha lezzetli olur
Afiyet olsun:)

17 yorum:

  1. Nefis....Mutlaka denemeliyim.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Yapılış şekline bayıldım:)

    YanıtlaSil
  4. süper görünüyor deneyeceğim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. güzel fikirmiş,mutlaka denemeli.eline sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  6. Çok değişik bir tarifmiş.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. deryaaaa ne yaptın sen :)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. eline sğalık canım bende delikli kek olarak yapmıştım nefis görünüyor izliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  9. elinize sağlık bir şey sormak istiyorum keki delerken çay bardağı kullansak olmazmı

    YanıtlaSil
  10. elinize sağlık bir şey sormak istiyorum keki delerken çay bardağı kullansak olmazmı

    YanıtlaSil
  11. İsimsiz yorum bırakan arkadaşım keki çay bardağı ile oyuk yapılmaz çünkü oyuklar çok geniş olacağı için görsellik olarak resimde göründüğü gibi olmaz.Yukarıdaki yazımı okuduysanız benim kullandığım oyucudan yoksa bir oklava veya onun kalınlığıda bir aparat kullanarak keke çukurlar yapabilirsiniz

    YanıtlaSil
  12. Kalan küçük küçük kek parçalarını kullanmayacak mıyız?

    YanıtlaSil
  13. Öncelikle emeklerinize sağlık. Keke dolgu yapabilmek için açılan çukurlardan elde edilen minik kek parçalarını ne yapacağız?...Ya da kullanılacak mı o minik parçalar?

    YanıtlaSil
  14. Öncelikle emeklerinize sağlık. Keke dolgu yapabilmek için açılan çukurlardan elde edilen minik kek parçalarını ne yapacağız?...Ya da kullanılacak mı o minik parçalar?

    YanıtlaSil
  15. Sevgili özkan çıkartılan kek parçaları bu kekte kullanılmıyor.Ben kek parçalarını buzdolabı poşetine koyup dondurucuya kaldırıyorum bayatlamış evde kalan keklerle birlikte hepsini birleştirip truff yapıyorum.İnşallah en kısa zamanda onunda tarifini paylaşacağım.Hiçbir şeyi ziyan etmiyoruz ve değerlendiriyoruz.Kekler katagorisinde yayınladığım kırmızı truff tarifime bakabilirsin bu tarifimide kırmızı kalpli pastadan artan kek parçalarıyla hazırladım.Dolgulu kekten artan parçalar ve evde kalan sade ve kakaolu bayatlamış keklerlede çikolatalı truff hazırlıyacağız:)

    YanıtlaSil
  16. denedim cok güzel oldu tesekkürler :)

    YanıtlaSil
  17. Beğenmenize sevindim Nazik hanım afiyet olsun

    YanıtlaSil