Malzemeler
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
2 çorba kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Un
İç malzeme için
1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hafif iri kırılmış ceviz
Üzeri için
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Su,süt,şeker,tuz ve maya hamur yoğurma kabına alınır karıştırılır.
Azar azar un ilave ederek az ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlanır
Ilık bir ortamda hamur iki misli kabarana kadar mayalandırılır
Bir kaba haşhaş ezmesi,sıvı yağ ve ceviz alınır karıştırılır
Mayalanan hamur 3 eşit bezeye bölünür
Bezeler tatlı tabağından biraz büyük açılır üzerlerine haşhaşlı karışımda sürülüp üst üste yerleştirilir.
3 kat olan hamur elinizle bastırarak biraz büyütülür (hamurun kıvamı yumuşak olduğu için çok kolay esniyor)
Açılan hamur ortadan ikiye kesilir tekrar üst üste konur böylece hamur6 kat oluyur
hamurun üzerine kalan haşhaşlı karışımdan sürülür ve el ile tekrar açarak büyütülür
3 parmak genişliğinde şeritler kesilir
Hamurun bir ucundan tutup bir elinizle sağa bir elinizle sola çevirerek hamur burularak uzatılır.
Hazırlanan hamur yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürüp 20 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında pişirilir
Fırından çıkartılan çöreğin üzerine temiz bir bez örtülür ve 10-15 dakika dinlendirilip servis edilir
10 yorum:
benım kesinlikle en sevdiğim çörek.. haşhaşın delisiyim: ) ellerine sağlık...
nefis görünüyor başlı başına bir ziyafet ellerine sağlık canım..
sevgiler..
nefis bir çörek olmuş eline sağlık deryacım
bir de çok fazla yedirmesi olmasa :)
Denemeye değer harika görünüyor ellerinize sağlık.
selam deryahnm burma çoreginizi yaptim harika,ustu citir alti yumusacik coksuper elinize emeğinize saglk coktesekkurler.
derya hanm coktesekkurler burmaçöreginizi yaptim cokmuhtesem oldu 18yasinda oglum var cok secicidir coksevdi ellerinizesaglk bizi butariften mahrumbirakmadginz için cokcok coktesekkurler.
Deneyip beğenmenize sevindim sizinle elinize sağlık.
Derya hanim ben öğretmenim ve ansızın çok misafirim geliyor bu çörek buzluga atılır mı eğer atiliyorsa pişirip mi yoksa pisirmeden mi atalım. Ya da akşam yapıp buzdolabında bekletip ertesi gün öğlen pisirilebilir mi
Merhaba sevgili isimsiz ziyeretcim:)
Çöreği hazırlayıp pişirin iyice soğuduğu zaman saklama kaplarına yerleştirip dondurucuya kaldırabilirsiniz
Misafiriz delmeden 1 saat önce çıkartıp çözdürün yeni yapmış gibi nefis oluyor
Arzu ederseniz çayınızı hazırlayana kadar biraz fırında ısıtabilirsiniz
Ben genelde dondurucuya atıyorum misafirlerim geldiği zaman hazır bir çeşit tuzlum oluyor
SEVGİLER
Merhabalar, elinize sağlık, güzel olmuş.
Tahinli, haşhaşlı ve cevizli çörekler de harika oluyor:)))
Ben de beklerim yeni sayılan sayfama...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Yorum Gönder