23 Temmuz 2013 Salı

REYHAN ŞERBETİ

Reyhan şerbeti uzun zamandır denemek istediğim bir tarifdi pazarda reyhan görünce hemen aldım
Oktay ustanın tarifini uyguladım sonuç başarılı oldu:)
Koyu yapraklı reyhan kullanırsanız rengi daha koyu olacaktır
Reyhanın baskın bir kokusu var eğer reyhan kokusunu seviyorsanız bu şerbeti denemenizi tavsiye ederim
Bu şerbetin güzelliği kaynatmadan demleme usulü hazırlanıyor
Malzemeler
1 demet mor reyhan
10 su bardağı su
8 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı
Şeker,limon tuzu ve sıcak su derin bir kaba alınır  şeker eriyene kadar karıştırılır
Reyhan sapları ile birlikte yıkanır ve şekerli suya eklenir karıştırılır kapak kapatılır
Şerbet ılınınca süzgeçten geçirilir dolaba kaldırılır soğuk servis edilir

4 yorum:

  1. mımmm adaşımın şerbeti de pek güzel olur :) eline sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık epeyidir yapmadım yapayım sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık abla rengine bayıdım

    YanıtlaSil
  4. rengi kendine aşık ediyor.

    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil