Közlenmiş patlıcanı seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
Tuz
Un
İç malzeme için
4 adet patlıcan(ben konserve közlenmiş patlıcan kullandım)
Beyaz peynir
Tuz,karabiber,pul biber
Üzeri için
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Yoğurma kabına sıvı malzemeler alınır azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlanır
Hamurun üzeri kapatılır ılık ortamda yarım saat mayalanır
Patlıcanlar közlenir kabukları soyulur doğranır
Rendelenmiş peynir ve baharatlar patlıcana ilave edilir karıştırılır
Mayalanan hamurdan beze alınır uzun açılır
Hamurun ortasına iç harçtan konur kenarları kapatılır
Hazırlanan pideler yağlanmış tepsiye konur üzerine yumurta sarısı sürülür
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Patlıcan neye girse çok yakışıyor ellerine sağlık canım,sevgiler...
YanıtlaSillezzeti eminim muhtesemdir bunun
YanıtlaSilellerine saglik canim :-)
patlıcanlı düşününce nefis olmuştur canım.görüntü harika.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSileline sağlık Deryacım çok beğendim :)
YanıtlaSilEllerine sağlık abla eminim mefis olmuştur her zamanki gibi:)
YanıtlaSilPatlıcanlı nefis olmuştur emini,ellerinize sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık Deryacımm:)
YanıtlaSilnefis bi pide bu ohh missss:))))
sevgiler..
köz patlıcanı kim sevmez,eminim nefis olmuştur.eline sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilderyam maşallah kuzum.
YanıtlaSileline sağlık sıcak sıcak harika:)