19 Şubat 2013 Salı

KIRMIZI BİBERLİ PATLICAN SARMASI

Malzemeler
3 adet kemer patlıcan
3 adet közlenmiş kırmızı biber
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 adet yumurta
2 diş sarımsak
Galeta unu
8-9  taze yeşil soğan sapı
Sıvı yağ
Tuz,karabiber
Hazırlanışı
Patlıcanların kabuklarını soymadan boylamasına ince dilimlenir,10-15 dakika tuzlu suda bekletilir
Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar nazikce sıkılır ve mutfak havlusunun üzerine alınır
Sıvı yağ tavaya alınır kızdırılır
Yumurta bir kanın içine kırılır tuz eklenir çırpılır
Patlıcanlar önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulunur ve kızartılır 
Patlıcanlar peçete üzerine alınarak, fazla yağı alınır
Bir kabın içine ezilmiş sarımsak,süzme yoğurt,tuz,kekik ve közlenip iri doğranmış biber eklenir karıştırılır.
Soğan saplarını bir kaba alınır üzerine sıcak su dökülür çıkartılır
Patlıcanın uç kısmına bir kaşık yoğurtlu karışımdan konur rulo sarılır,soğanla bağlanıp servis edilir

6 yorum:

  1. Canım çokkk yoğunum bu aralar oğlum yanımda iş sonrası mutfaktan çıkamıyo rum:)))Sağlık olsun ,bugün yorum bırakan dostlarıma ve kardeşlerime uğramak istedim,sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Çok severim canım bayıldım görüntüsüne. Eminim tadıda çok güzeldir. Ellerine sağlık. Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. Tammmn benlik olmuş. Ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık abla közlenmiş biber ve patlıcan nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  5. çok şık bir sunum olmuş.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık Deryacım :)
    nefis olmuş bu sarmalar:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil