Yumuşacık puf puf ve bir o kadarda lezzetli bir tarif
Poğaçalar misafirlerimden ve ev halkından tam puan aldı banada tarifi paylaşmak kaldı:)
Hamura eklenen patates poğaçaya ayrı bir lezzet veriyor denemenizi tavsiye ederim
Poğaçanın iç harcında istediğiniz malzeme kullanabilirsiniz ben kendi yaptığım kırma zeytinle hazırladım çok lezzetli oldu tavsiye ederim
Malzemeler
2 tane haşlanmış püre haline getirilmiş patates
2 yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket ınstant maya
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz,un
İç malzeme için
1 kase ayıklanmış kırma zeytin
4-5 dal yeşil soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz,sıvı yağ
Karabiber
Hazırlanışı
Ilık süt ve maya hamur yoğurma kabına alınır karıştırılır.
Yumurta,sıvı yağ,şeker,tuz ve ezilmiş patates eklenir karıştırılır
Karışıma azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamurun üzeri örtülür ılık ortamda 40-45 dakika mayalandırılır
İç harç için sıvı yağ tavaya alınır ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir hafif kavrulur ocaktan alınır.
Üzerine zeytin,ince kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiber eklenir karıştırılır.
Mayalanan hamurdan yumurta iriliğinde parça kopartılır hafif yağlanmış zeminde biraz açılır
ortasına iç malzemeden konur kapatıp yağlanmış tepsiye dizilir
Hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür 15 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında poğaçalar pişirilir
3 yorum:
eline sağlık canım
zeytini çok severim...
poğaça enfes görünüyor.....
ellerine sağlık canım........
Canım ellerine sağlık çok leziz sevgiler.
Yorum Gönder