3 Aralık 2012 Pazartesi

HAŞHAŞLI ÇÖREK


Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı su
1 paket ınstant maya
2 çorba kaşığı şeker
Tuz,un
İç harç için
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ince kırılmış ceviz
Hazırlanışı
Ilık süt ve maya bir kaba alınır karıştırılır
Su,sıvıyağ,şeker,tuz ve azar azar un ilave ederek hafif ele yapışan bir hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamur ılık ortamda 40-45 dakika mayalandırılır
Mayalanan hamur iki eşit parçaya bölünür unlu zeminde merdane ile açılır.
Kasede haşhaş,sıvıyağ ve ceviz karıştırılır iki kaşık ayrılır
Haşhaşlı karışım hamurun üzerine yayılır ve rulo sarılır 3 parmak eninde dilimlenir
Hazırlanan dilimler yağlanmış borcama kesilen yerler üste gelecek şekilde dip dibe hafif ralıklı dizilir
Diğer hamurada aynı işlem uygulanır ayrılan haşhaşlı karışım hamurun üzerine sürülür.
Yarım saat tepsi mayası yapılır.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Fırından çıkan çöreğin üzerine hafif su sepelenir ve tamiz bir bezle örtülür 15 dakika dinlendirilir.




8 yorum:

  1. Off off nasıl bir şey bu,sabah sabah..Canım çekti ki nasıl anlatamam.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık ..Tahinde eklenebilir çok güzel bir tarif .deneyeceğim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok severim çokk,eline sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. çok severim bu çöreği ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  6. HAŞHAŞLI ÇÖREKLER SANKİ TEPSİDEN FIRLAYIP BİZE GELCEK GİBİ GÖRÜNÜYORLAR .ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  7. Canım günaydın bayılırım haşhaşlı lezzetlere bende çok sık yaparım ama
    daha yayınlamadım:)))Ellerine sağlık
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Yerim bidaha yerim oh harikasın arkadaşım:)))biz lokurda deriz:))

    YanıtlaSil