5 Kasım 2012 Pazartesi

PORSİYONLUK ALMAN PASTASI

Haftanın ilk gününden tüm izleyenlerime ve ziyaretçilerime selamlar sevgiler  
inşallah güzel bir hafta geçirmenizi dilerim
Bu günkü tarifim alman pastası benim çok sevdiğim bir pasta
Sevgili çiğdem hanım alman pastası tarifi isteyince  uzuun zamanıdır yapmadığı  farkettim:))
Bir zamanlar arkadaşlarımın isteği ile sık sık yaptığım için sıkılmışım.
Çiğdem hanımın sayesinde tarif defterlerimi karıştırdım ve nihayet tarifi bulup hazırladım
Çiğdem hanım biraz geç oldu ama kusura bakmayın size kolay gelsin:)
Ben pastayı pişirdikten ve soğuduktan sonra bir kısmını buzdolabı poşetine koyup
dondurucuya kaldırıyorum daha sonra çıkartıp kremasıyla buluşturup servis ediyorum
Buda küçük bir bilgi.
Hazırlamak isteyenlere kolay gelsin diyorum ve tarifime geçiyorum.
Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket ınstant maya
5-6 su bardağı un
Kreması için
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için 
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Karıştırma kabına maya ılık süt,su,tereyağ,yumurta ve şeker alınır iyice karıştırılır
Unu azar azar dikkatlice dökerek yoğrulur ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.
Hamuru sert hazırlarsanız pastanız sert olur dikkat edin
Hamurun üzeri kapatılır ılık ortamda 1 saat mayalandırılır.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartılır yuvarlak şekil verilir
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır üzerine hafif elinizle bastırın
20-25 tepsi mayası yapılır önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir
Kreması için
Un,yumurta ve azar azar süt ilave edilir ve pürüssüz kıvam alana kadar çırpılır
Şeker ilave edilir sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir
Ocakdan alınan kremaya vanilya eklenir mikserle 1 dakika çırpılır soğutulur
Kreme soğurken arada karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın
Pişen ve soğuyan pasta ortadan kesilir içine hazırlanan krema doldurulur
arzu ettiğiniz meyve koyabilirsiniz ben muz koydum
Pastaların üzerine bolca pudra şekeri serpilir servis edilir

9 yorum:

  1. Alman pastasını çok severim, harika görünüyor, ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  2. OF MÜTİŞSİN MUTFAĞA GİRİP YAPMAK İSTEDİM ÇOK SEVERİM:)))
    ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık...Bu pasta çok güzel oluyor gerçekten...Denemeyen varsa denesin derim.

    YanıtlaSil
  4. Çocukken her gün yerdim sonra hep büyük yaptım porsiyonluk denemedim.
    Ellerine sağlık canım süper görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Öyle bi zamanda vermişsiniz ki tarifi tam aradığım şey ve ilk defa blogunuza girdim bunu gördüm, deneyeceğim :)

    http://ebrueliacik.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Alman pastası! Çok, çok severim.. Uzun zamandır da yememiştim, nasıl canım çekti şimdi..
    Harika görünüyor ellerinize sağlık..
    Blogunuz da bir o kadar harika :)
    Çok sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. İnstant maya ne oluyor..

    YanıtlaSil
  8. Adsız arkadaşım Instant kuru hamur mayasıdır. Suda eritmeye gerek kalmadan doğrudan una karıştırılarak kullanılır.Tekli paketlerde bir kullanımlık olarak satılıyor.
    Ben Dr.Oetker maya kullanıyorum

    YanıtlaSil