7 Mayıs 2012 Pazartesi

ISLAK KEK

Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su barağı un
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı vişne suyu
Hazırlanışı
Süt,şeker,sıvıyağ ve kakao bir kaba alınır şeker eriyene kadar mikserle çırpılır ve 1 su bardağı ayrılır.
Yumurtalar ayrı bir kaba kırılır mikserle 2-3 dakika çırpılır
Yumurtanın üzerine sıvı karışım eklenir un,kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır.
Yağlanmış fırın kabına karışım boşaltılır önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kek pişirilir.
Kek pişince fırından alınır dilimlenir üzerine 1 su bardağı vişne suyu kaşıkla gezdirilir
 5 dakika bekletilir.
Sonra ayrılan sos kaşıkla kekin üzerine gezdirilir.
Bir gece dolapta bekletirseniz daha lezzetli olur

4 yorum:

  1. çok güzel görünüyor.canım ellerine sağlık sevgiler..Çayın yanında ne güzel gider:))

    YanıtlaSil
  2. Caım ellerine sağlık,çok güzel görünüyor..Vişne suyu iyi fikir..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık o dilim benim için mi:)))Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir tarif,vişne suyu ile daha bir lezzetli olmuştur,
    eline sağlık,
    sevgiler...

    YanıtlaSil