3 Mayıs 2012 Perşembe

DEREOTLU PEYNİRLİ MISIR UNU EKMEĞİ

Malzemeler
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
100 gr beyaz peynir
Yarım demet dereotu
1 paket kabartma tozu
Tuz
Hazırlanışı
Bir kabın içine ince kıyılmış dereotu,süt,sıvıyağ,ve peynir eklenir karıştırılır.
Un,mısır unu,tuz ve kabartma tozu ilave edilir iyice karıştırılır.
Yağlanmış kare borcama karışım boşaltılır önceden ısıtılmış 18o dereceli fırında pişirilir.

2 yorum:

  1. Canım bir Karadeniz kızı olarak çok
    severim ellerine sağlık.Hayırlı cu
    malar sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. biliyorum bu tarifi ellerine sağlık canım valla nefis

    YanıtlaSil