8 Şubat 2012 Çarşamba

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye


Malzemeler
 2 su bardağı kuru fasulye
1 orta boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım kangal sucuk
Zeytinyağ,tuz

 Hazırlanışı
 Fasulye akşamdan ıslatılır ertesi gün yıkanır üzerine sıcak su eklenir ve hafif diri kalacak şekilde haşlanır

Güveç ocağa alınır ısınınca zeytinyağ ve doğranmış kuru soğan eklenir kavrulur.
Ardından doğranmış yeşil biber ve kırmızı biber eklenir kavrulur.
Domates ve biber salçası eklenir karıştırılır haşlanan fasulye eklenir tuz ilave edilir karıştırılır sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
Sucuk doğranır tavaya alınır üzerine biraz sıvıyağ eklenir ve hafif kavrurulur.
Fasulye ocaktan almadan 5 dakika önce kavrulan sucuklar eklenir ve 5 dakika daha birlikte pişirilir.
AFİYET OLSUN:)

6 yorum:

  1. Afiaetler olsun cok severim .Ellerinize saglik hayirli aksamlar .

    YanıtlaSil
  2. oooff tam turk yemegıı...nasılda enfes duruyor..ellerıne emenklerıne saglık:))

    YanıtlaSil
  3. işte buu:)
    ellerine sağlık tatlım sevgiler..
    mutlu akşamlar..

    YanıtlaSil
  4. Kuru fasülye hem güveçte hem sucuklu, dayanılmaz lezzet işte budur. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Nefis olmuş, beyaz rüya gibi.

    YanıtlaSil
  6. Güveçte yapılan yemeklere bayılırım. Kuru fasulye de en güzel güveçte oluyor. Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor.

    YanıtlaSil