7 Şubat 2012 Salı

Cezerye

Bu tarifimi "72.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "ne ev sahipliği yapan sevgili guloannemutfakta ya gönderiyorum.
Bol katılımlı bir etkinlik dileğiyle, arkadaşıma kolaylıklar diliyorum
Malzemeler
 1 kg havuç
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
 Hazırlanışı
 Havuçlar yıkanır rendelenir ve tavaya alınır.
Üzerine 1 su bardağı şeker eklenir havuç yumuşayıncaya kadar pişirilir.(suyunu tamamen çekmeli)
Sotelenen havuç ocaktan alınır soğutulur.
Rondadan geçilmiş bisküvi,ceviz ve vanilya havuca eklenir ve iyice yoğrulur.Kıvanı yumuşak olursa biraz daha bisküvi ilave edebilirsiniz.
Hazırlanan cezeryeler yuvarlanır ve hindistan cevizine bulanır.
Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN:))

7 yorum:

  1. canım ellerine sağlık
    :)
    şansı bol olsun
    :)

    YanıtlaSil
  2. Canım harika ellerine sağlık çok se
    verim sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım..
    nefis görünüyor cezeryeler:)

    YanıtlaSil
  4. hafif ve güzel bir tatlıdır ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. ben cezeryeyi çook severim, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. sagol canim cok severim

    ellerine saglik

    :-)))

    YanıtlaSil
  7. Beautiful and delicious blog!
    compliments!

    YanıtlaSil