9 Aralık 2011 Cuma

Hamayili Börek



Malzemeler
 3 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
100 gr beyaz peynir
Maydanoz,tuz

Hazırlanışı
 Yumurtanın akı ve sarısı ayrılır.
Bir kaba peynir alınır ve ezilir, ince kıyılmış maydanoz ve yumurtanın akı peynire eklenir karıştırılır.
Süt ve sıvıyağ bir kaba alınır tuz ilave edilir karıştırılır.
Yufkanın biri tezgaha yayılır üzerine süt ve sıvıyağ karışımından biraz sürülür.
İkinci yufkada birinci yufkanın üzerine serilir süt ve sıvıyağ karışımından sürülür.
Üçüncü yufkada ikinci yufkanın üzerine serilir ve sıvı karışımdan yufkanın üzerine sürülür.
Yufkaları,karşılıklı ortada birleşecek şekilde kapatılır üzerine yine sıvı karışımdan sürülür.
Kare şeklini alan yufkanın ortasına peynirli harç yayılır.
Köşeleri,zarf şeklinde ortada birleşecek şekilde kapatılır.
Börek katlana yerlerden kesilir (zarf şeklinde birleşen yerden)
 

Üçgen şeklini alan 4 eşit parçanın orta yerindende keserek 8 eşit üçgen börekler elde edilir.
 Börekler yağlanmış fırın tepsisine alınır üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN:)
 

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım bende böreklere bayıldım elle
rine sağlık öpüyorum.

Tarif diyarı dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşım.Sevgiler

Lezzet sarayı dedi ki...

çok değişik olmuş .ellerine sağlık...

LeylaK dedi ki...

ooo şekil vermesi çok pratik çok beğendim.... ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı

Tarif diyarı dedi ki...

Sevgili lezzet sarayı teşekkür ederim arkadaşım.Sevgiler


Sevgili leylanın kahve dükkanı evet arkadaşım çok pratik ve lezzetli bir börek.Sevgiler

durutarifler dedi ki...

Tam benlik tarif. Denemeliyim
Sevgiler
İyi haftalar

KEYFESEYRAN dedi ki...

Ellerine sağlık canım benim ekmek nefis görünüyor