9 Aralık 2011 Cuma

Hamayili Börek



Malzemeler
 3 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
100 gr beyaz peynir
Maydanoz,tuz

Hazırlanışı
 Yumurtanın akı ve sarısı ayrılır.
Bir kaba peynir alınır ve ezilir, ince kıyılmış maydanoz ve yumurtanın akı peynire eklenir karıştırılır.
Süt ve sıvıyağ bir kaba alınır tuz ilave edilir karıştırılır.
Yufkanın biri tezgaha yayılır üzerine süt ve sıvıyağ karışımından biraz sürülür.
İkinci yufkada birinci yufkanın üzerine serilir süt ve sıvıyağ karışımından sürülür.
Üçüncü yufkada ikinci yufkanın üzerine serilir ve sıvı karışımdan yufkanın üzerine sürülür.
Yufkaları,karşılıklı ortada birleşecek şekilde kapatılır üzerine yine sıvı karışımdan sürülür.
Kare şeklini alan yufkanın ortasına peynirli harç yayılır.
Köşeleri,zarf şeklinde ortada birleşecek şekilde kapatılır.
Börek katlana yerlerden kesilir (zarf şeklinde birleşen yerden)
 

Üçgen şeklini alan 4 eşit parçanın orta yerindende keserek 8 eşit üçgen börekler elde edilir.
 Börekler yağlanmış fırın tepsisine alınır üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN:)
 

7 yorum:

  1. Canım bende böreklere bayıldım elle
    rine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim arkadaşım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok değişik olmuş .ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. ooo şekil vermesi çok pratik çok beğendim.... ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  5. Sevgili lezzet sarayı teşekkür ederim arkadaşım.Sevgiler


    Sevgili leylanın kahve dükkanı evet arkadaşım çok pratik ve lezzetli bir börek.Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Tam benlik tarif. Denemeliyim
    Sevgiler
    İyi haftalar

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım benim ekmek nefis görünüyor

    YanıtlaSil