15 Şubat 2016 Pazartesi

PATATESLİ TUZLU KEK

Börek tadında nefis tuzlu kek
İster kahvaltıda isterseniz beş çayınızda kolayca hazırlaya bileceğiniz nefis bir
tarif 
Malzemeler
3 adet orta boy patates(patates iri ise 2 tane yeterli)
3 adet yumurta birinin sarısı ayrılacak
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 küçük kuru soğan
2 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 adet yeşil biber
1,5 su bardağı un
Bir tutam maydanoz
Tuz,pul biber,kara biber,nane
Hazırlanışı
Patates soyulur ve küçük küp küp doğranır
Soğan,yeşil biber ve minik doğranır ve patatese eklenir
Patatese baharatlarda eklenir ve karıştırılır
Bir kaba yumurta alınır ve çırpılır 
Yoğurt ve sıvıyağ yumurtaya ilave edilir karıştırılır
Un ve kabartma tozunu eleyip sıvı karışıma eklenir karıştırılır
En son patatesli karışım ve peynir hamura ilave edilir karıştırılır
Hazırlanan hamur yağlanmış kare borcama boşaltılır ve üzeri düzeltilir
Hamurun üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir

2 yorum:

sevdicann dedi ki...

Blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım. Ben de blogumda Amerikadaki hayatımı, yemek tariflerimi oğluşumla etkinliklerimi, tecrübelerimi paylaşan yazılar yazıyorum. Yeni yayın ve yorumlarda görüşmek dileğiyle ben de beklerim sevgiler:)

Fulya Süzen dedi ki...

Selam,
Ben de sayfanıza geldim:))) Ellerinize sağlık.
Bunu kabaklı halde yapıp fırın mücveri gibi bir lezzet Ben de beklerim sayfama, sevinirim gelirseniz:)
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...