Mis gibi fındık aroması ve ağızda dağılan nefis bir kurabiye mutlaka deneyin hanımlar.
Hava almayacak şekilde saklama kabına koyduğunuz zaman uzun süre tazeliğini koruyor
Malzemeler
150 gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı kavrulmuş ve robottan çekilmiş fındık kırığı veya
3 yemek kaşığı kaşık fındık ezmesi
Un
Yapılışı
Hamur yoğurma kabına margarin,sıvı yağ,yumurta pudra şekeri alınır ve iyice karıştırılır
Ardından fındık,vanilya,kabartma tozu eklenir ve karıştırılır
Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
Fındıktan biraz büyük toplar yapılarak yağlı kağıt serilir ve tepsiye aralıklı olarak dizilir.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir
AFİYET OLSUN
Hava almayacak şekilde saklama kabına koyduğunuz zaman uzun süre tazeliğini koruyor
Malzemeler
150 gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı kavrulmuş ve robottan çekilmiş fındık kırığı veya
3 yemek kaşığı kaşık fındık ezmesi
Un
Yapılışı
Hamur yoğurma kabına margarin,sıvı yağ,yumurta pudra şekeri alınır ve iyice karıştırılır
Ardından fındık,vanilya,kabartma tozu eklenir ve karıştırılır
Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
Fındıktan biraz büyük toplar yapılarak yağlı kağıt serilir ve tepsiye aralıklı olarak dizilir.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir
AFİYET OLSUN
Merhabalar, çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.