24 Mart 2015 Salı

FIRIN SÜTLAÇ

Dün yayınladığım postum'da bahsetmiştim bugünkü tarifim fırın sütlaç sevgili hanımlar
Bizim evde sütlaç çok sevilir az pirinçli olması tercihimiz
Ben yarım çay bardağı pirinç kullandın tarifi kendi yaptığım ölçülerde veriyorum
Yok ben pirinci fazla olunca seviyorum derseniz bir çay bardağı pirinç kullanmanızı tavsiye ederim
mutlaka nişastasını azaltmanız gerekir unutmayın
Malzemeler
1 litre süt
Yarım çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı dolusu mısır nişastası(kaşığın biri tepeleme dolu olacak)
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Öncelikle pirinci yıkayıp tencereye alalım,üzerine su ekleyelim ve yumuşayıncaya kadar pişirelim
Pişen pirinci soğuk suyun altında 1 -2 defa yıkayıp kenara alalım
Soğuk su ile yıkamamızın sebebi pirinçler tatlımızın içinde birbirine yapışmaması için
Ayrı bir tencereye süt ve şekeri alıp ocağa koyalım ve arada karıştırarak kaynamaya bırakalım
Süt kaynayınca haşlanan pirinci ilave edelim 1 -2 dakika birlikte kaynatalım
Nişastayı bir kaseye alalım az bir su ile kıvamını açalım ve yavaş yavaş kaynayan 
süte ilave edelim karıştıralım
Bir iki  taşım kaynadıktan sonra vanilyayı ilave edelim ve ocaktan sütlacımızı alalım
Sütlacı porsiyonluk fırın kaplarına doldurup fırın tepsisine yerleştirelim
Tepsiyi kapların yarısına gelecek kadar soğuk su ile dolduralım
Önceden ısıtılmış 250 derecede sütlaçların üzeri kızarana kadar fırınlayalım

3 yorum:

  1. Öncelikle ellerinize sağlık demek istiyorum. Sütlacı gerçekten de severim ama fırında olduğu zaman bayılırım:) Ellerinize ve emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Sütlü tatlılar favorim her zaman:)
    Sütlacı çok severim, fırın sütlaç da bir ayrıdır hani... ELLERİNİZE SAĞLIK:)
    Pilav gibi olan çok yoğun pirinçli sütlaç sevmiyorum ben. Biraz sütlü tatlı olduğu anlaşılacak ve akıcı kıvamda olacak bence:)))
    Aynen sizin tarifinizdeki gibi ben de pirinç ölçüsünü dozunda kullanmayı seviyorum.
    Teşekkürler:)
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  3. Fırında sütlaç yapmayı bende çok istiyordum, bu tarifiniz bana çok yardımcı olacak, çok sağolun.
    hünerli tarifler

    YanıtlaSil