9 Şubat 2015 Pazartesi

ÜZÜMLÜ KURABİYE

Ağızda dağılan uzun ömürlü kurabiye yapmak isterseniz bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler
250 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
2 adet yumurta(birinin sarısını üzeri için ayrın)
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
Un
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına tereyağı ve pudra şekerini alalım ve iyice karıştıralım
Ardından yumurta,vanilya,kuru üzüm ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım
Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım
Hamurda ceviz büyüklüğünde parça kopartıp  ay şekli verelim ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim
Hazırlanan kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 185 dereceli
fırında pişirelim



5 yorum:

  1. Uzun ömürlü olması çok iyi kavanoza doldurup git gel atıştırmalık olmuş

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık tam pastane kurabiyesi olmuş harika sevgiler

    YanıtlaSil
  3. kıyır kıyır nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. kurabiyeye bayılırım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Kurabiyen nefis gözüküyor ellerine saglik bacim

    YanıtlaSil