Velibah bir çerkez hamur işidir.Yapımı oldukça kolay ve zevkli
Hafta sonu kahvaltılarınızda,ikindi çayınızda kolayca yapabileceğiniz nefis bir tarif
Daha önceden hazırlayıp dondurucuda muhafaza edebilir,istediğiniz
zaman çıkartıp teflon tavada ısıtarak tereyağı ile yağlayıp afiyetle yiyebilirsiniz
Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1 paket ınstant maya
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz,un
İç malzeme için
4-5 adet patates
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri İçin
Tereyağı
Hazırlanışı
Ilık su ve maya hamur yoğurma kabına alınır ve karıştırılır
Tuz,sıvı yağ ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
Hamurun üzeri kapatılır ve ılık ortamda 1 saat mayalandırılır
Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayalım
Patatesleri soyulur doğranıp tencereye alınır, tuz ve sıcak su ilave edilerek haşlanır
Pişen patatesin suyu süzülür ve çatalla iyice ezilir.
Hiç pütürlük kalmamalı açarken hamuru yırtabilir.
Ezilen patatese karabiber eklenir ve karıştırılır
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır
Sonra tekrar beze yapılır
Tüm hamur bu şekilde hazırlanır.
İlk yapılan beze alınır ve unlu zeminde ince yufka gibi açılır
Açılan hamur teflon tavada arkalı önlü pişirilir
Pişen velibahların iki tarafı tereyağı ile yağlanıp sıcak servis edilir
2 yorum:
elinize sağlık nefis görünüyor :)
Masallah cok marifetlisiniz ellerinize saglik cok güzel görünüyor en kisa zamanda deneyecegim.
Yorum Gönder