11 Ekim 2014 Cumartesi

KAYMAKLI POĞAÇA

Çocuklarınızın beslenmelerine koyabileceğiniz kahvaltıda veya beş çaylarınıza hazırlaya bileceğiniz yumuşacık nefis bir poğaça tarifim var sırada
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler
200 gr süt kaymağı
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük paket yaş maya
Un
İç malzemesi için
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için 
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Ilık süt,su ve mayayı hamur yoğurma kabına alalım mayayı eritelim
Ardından kaymağı ekleyip tamamen sıvı karışıma karışmasını sağlayalım
Tuz ve şekeri`de ekleyelim ve karıştıralım
Azar azar un ilave ederek çok hafif ele yapışan kıvamlı bir hamur hazırlayalım
Hamurun üzerini örtelim ve ılık ortamda 40,45 dakika mayalanmaya bırakalım
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde beze alalım ve ortasını hafif açıp peynirli harcımız`dan koyalım ve yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim
Hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim 20 dakika tepsi mayası yapalım
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında poğaçalarımızı pişirelim
AFİYET OLSUN



2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Aysun dedi ki...

Diğer tariflerin gibi bu poğaçada süper elinize sağlık Derya hanım.