14 Ağustos 2014 Perşembe

İNCİRLİ TATLI

İncir,ceviz ve kahvenin nefis uyumu ve ortaya çıkan harika lezzet
Bilen bilir bu tatlının lezzetini eğer denemeyeniniz varsa mutlaka denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler
6 adet kuru incir
3 adet yumurta
1 su bardağı hafif iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin
2 su bardağı kaynamış su
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nescafe
Muhallebisi İçin
2 yemek kaşığı buğday nişastası(tepeleme dolu)
2 yemek kaşığı un
1 litre süt
5 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz kremşanti
1 paket vanilya
Hazırlanışı
İncirler yıkanır üzerine çıkacak kadar ılık su eklenir 5 dakika bekletilir
Daha sonra incirler küp küp doğranır
Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınır 2 dakika çırpılır ardından incir ve ceviz ilave edilir karıştırılır
Un ve kabartma tozu elenir ve karışıma ilave edilir karıştırılır
Yağlanmış dikdörtgen borcama karışım boşaltılır
Önceden ısıtılmış 170 derecede kek pişirilir
Şerbeti İçin
Kaynamış suya şeker ve Nnescafe eklenir şeker eriyene kadar karıştırılır ılınmaya bırakılır
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kaşıkla şerbet kekin her yerine gelecek şekilde ıslatılır
Muhallebisi İçin
Şeker,nişasta ve un tencereye alınır karıştırılır üzerine süt ilave edilir tencere ocağa alınır
Muhallebi koyulaşıp kaynayana kadar karıştırılır kaynamaya başlayınca ocaktan alınır vanilya ve tereyağı eklenir mikser ile 2 dakika çırpılır  ılınmaya bırakılır
Muhallebi ılık hale gelince üzerine toz  kremşanti eklenir mikser ile 2-3 dakika çırpılır kekin üzerine yayılır
Üzerine bol hindistan cevizi serpilir ve dolapta 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis edilir



1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hımm olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.