18 Mayıs 2014 Pazar

KOLAY TİRAMİSU

Malzemeler
1 adet kakaolu pastaban
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
7 çorba kaşığı toz şeker
4 su bardağı süt
200 gr labne peyniri
Keki Islatmak İçin
2 çorba kaşığı granül kahve
1 çay bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı şeker
Üzeri İçin
2 çorba kaşığı kakao
Yapılışı
Pandispanyayı ıslatmak için sıcak suda kahve ve şeker eritilir kekin iki parçası ıslatılır. 
Muhallebi için un, nişasta, şeker tencereye alınır süt ilave ederek iyice çırpılır ocağa alınır. Koyulaşana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca labne peyniri ilave edilir ve eriyene kadar karıştırılır ocaktan alınır. Pişen muhallebi mikserle 3 dakika çırpılır. önceden ıslatılan kekin bir katına muhallebinin yarısı dökülür yayılır.Kekin diğer parçası muhallebinin üzerine kapatılır. Ayrılan muhallebi ile kekin üzeri ve kenarları kaplanır üzerine kakao elenir. Soğuduktan sonra dolapta 1 gece bekletip servis edilir.

1 yorum:

  1. Ellerinize saglik, tiramisuyu cok severim. Bu tarif cok lezzetli oluyor.

    Sevgiler Nesrin

    YanıtlaSil