Çikolatalı tarifleri sevmeyeniniz varmı? yokmu:) ozaman sizlere güzel bir tarifim var.
Özellikle çocukların asla hayır diyemeyeceği bol çikolatalı nefis bir tatlı çörek yapmaya ne dersiniz?
Bizim evin küçüğü evdeki çokokrem bitmeden alıp dolaba koyar mutlaka yedekde bulundurur:)
Tabi yedeklerken bolapdaki çikolata sayısı artınca bende değerlendirmek için nefis bir
çikolatalı çörek yaparak değerlendirdim.
Ortaya bol çikolatalı nefis bir çörek çıktı
Tarifi denemek isterseniz çikolatanın yerine marmelat kullanarak yapabilirsiniz.
Daha önce çikolatalı poğaça tarifi yayınlamıştım tarif için tık tık hamur malzemesi aynı sadece yapılışını
ve şekilini değiştirdim
Hamurlu ve unlu ellerimle her nekadar zor olsada sizin için yapım aşamalarını resimledim:)
Malzemeler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı pudra şekeri
80 gr oda ısısında yumuşamış margarin
2 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 paket ınstant maya
Un
İç malzemesi
Çokokrem
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına ılık süt ve maya alınır karıştırarak eritilir
Oda ısısında yumuşamış margarin,pudra şekeri ve yumurta ilave edilir karıştırılır
Sıvı karışıma azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında
pürüzsüz bir hamur hazırlanır üzeri kapatılır ılık ortamda 45-50 dakika mayalandırılır.
Mayalanan hamur 4 eşit bezeye ayrılır.
Bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılır üzerine çikolata sürülür
Üzerine çikolata sürülen hamurlar üst üste konur yani dört kat oluyor
Hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır (şekil verdikten sonra tepsiye almak zor oluyor)
Çöreğimizin şeklini fırın tepsisinde vereceğiz
Hamurun tam ortasına küçük bir kase konur resimde görüyorsunuz kasenin izi çıktı
Ortaya gelmeyecek şekilde resimde görüldüğü gibi önce dörde kesilir
Daha sonra sekiz eşit parçaya kesilir
Ve en son hamur 16 parçaya kesilir
Kesilen dilimler 3-4 kez kıvırarak burulur ve uç kısımlar açılmaması için birleştirilir
Çöreğin üzerine yumurta sarısı sürür 20 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında pişirilir
AFİYET OLSUN:))
Not: Çörek sıcakken yenmesini tavsiye ederim soğuduktan sonra içindeki çikolatadan dolayı biraz sertleşiyor
Çöreği tüketeceğiniz zaman mikrodalga fırında veya norman fırında biraz ısıtırsanız fırından yeni çıkmış gibi çörekler yumuşacık oluyor
Mayalı hamurlarda hamurun kıvamı ve mayalanma aşaması çok önemli
7 yorum:
Ne kadar güzel ve değişik. Harika görünüyor, ellerinize sağlık..
ellerine sağlık canım..
albenili bir çörek olmuş doğrusu..
nefis görünüyor..
sevgiler..
valla nefis olmuş çocuklar biliyor bu işleri böylesi becerikli anne olursa sonuç buuuu
Şu sıralar çikolatalı çörekler çok çıkıyor karşıma en kısa zamanda denemem lazım sanırım :)
Görüntü muhteşem, eminim lezzeti de öyledir :)
Ellerinize sağlık..
Çok sevgiler.
ellerinize sağlık.. Çok başarılı
Merhaba instant yerine yasmaya kullansak olurmu acaba?
42 gr yaş mayanın yarısını kullabilirsiniz
Yorum Gönder