Tüm izleyenlerime ve sayfamı ziyarete gelen misafirlerime selamlar sevgiler
Bugünkü tarifim nefis bir kek mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Tarifi mutfağım proğramından aldım kekimiz muhallebisiyle birlikte pişiyor ve nefis bir kek
ortaya çıkıyor
Muhallebiyi pişirdiğinizde gözünüze çok gelebilir sakın panik yapmayın kek hamurumuz hepsini alıyor
Kekin üzerine dökülen sosu ben hazır kullandım yok ben hazır kullanmam kendim yapmak istiyorum
derseniz franbuazlı sosun tarifinide yazıyorum
Kullanılan kalıp 26 cm kelepçeli kek kalıbı
Tarifi dört gözle bekleyen kuzenim Osman ve Dideme gönderiyorum:))
Sizlerinde deneyip beğenmeniz dileğiyle
Malzemeler
Keki için
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için
5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
200 gr labne peyniri
Üzeri için
1 su bardağı franbuaz
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
Veya
1 poşet hazır orman meyveli sos
Hazırlanışı
Önce muhallebiyi hazırlıyoruz.
Nişasta,şeker ve süt tencereye alınır kaynayana kadar karıştırılır kaynamaya başlayınca
labne peynir eklenir ve karıştırarak eritip ocaktan alınır
Kek için
Yumurta ve şeker mikserle beyazlaşıp köpürene kadar çırpılır
Süt,sıvı yağ,elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır.
26 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serilir kek hamuru boşaltılır
Ilınan muhallebi kek üzerine kaşıkla aralıklı olarak dökülür muhallebi bitene kadar devam edin
Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir.
Fırının kapağını ilk 20 dakika kesinlikle açmayın kekiniz çöker.
Bu işlem bütün kekler için geçerlidir
Kek pişince fırından alınır ve iyice soğumasını beklenir
Soğuyan kek kalıptan çıkartılır tavsiyem bir gece bekletip ertesi gün sosunu döküp servis yapmanız
Yok ben hemen yemek istiyorum derseniz en az 4-5 saat dinlendirip sosunu döküp servis edin
Hazır sosu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve soğutup kekin üzerine dökün
Franbuazlı sos için
Su,şeker ve nişasta tencereye alınır kaynayana kadar karıştırılır
Sonra üzerine franbuazı ilave edip ocaktan alınır
Hazırlanan sos blandırdan geçirilip soğuyan kekin üzerine dökülür
magma kek çok güzel görünüyor denemek isterim.muhallebinin kıvamı nasıl olacak acaba?normal kıvamdamı daha akıcımı olacak.Ayten
YanıtlaSilAyten hanım muhallebinin kıvamı ne çok katı ne çok akıcı oluyor zaten muhallebi kek hamurunu hazırlaman önce pişirildiği için bekledikce koyulaşıyor
YanıtlaSilCanım arkadasım yine muhteşem bir lezzet yapmışssın ellerine kollarına sağlık görünüm süper afiyetle inşallah. Sevgiler:)
YanıtlaSilhemen cevaplamışsınız çok teşekkür ederim ilginize.yarın bende yapacağım inşallah.Ayten
YanıtlaSililginize teşekkürler.AYTEN
YanıtlaSilElinize sağlık, ben çikolatalısını yapıyordum. Bana ilginç gelen labne peynirinin sıcak muhallebiye katılması oldu. Afiyetler olsun:)
YanıtlaSilofff harika görünüyor canım ellerine sağlık..
YanıtlaSilsevgiler..
harika olmuş deryacım nefis görünüyor hemen deneyeceğim:)
YanıtlaSilharika gozukuyor. Elinize saglik. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilbenim anlamadigim keke karismini dibine dokuyorsunuz, ustunede kremasini. ama burdan baktigimizda kremanin ustune daha cok kek karisimi dokulmus gibi cunku kremasinin ustunede baya kalin bir tabaka kek goruluyor. ustune sadece krema dokulmus olsa bile kek nasil iste cikiyor bunu aciklayabilir misiniz? tesekkurler. ayrica kekiniz harik
YanıtlaSilisimsiz yorum bırakan ziyaretçim.
YanıtlaSilÖnce kek hamurunu kalıba döküyoruz.
Önceden pişirdiğimiz kremadan
kaşıkla alıp kek hamuruna aralıklı şekilde muhallebiden koyuyuruz
Böylece muhallebi hamurun tabanına inince kek hamuruda aralardan çıkıyor.
Muhallebiyi hamurun üzerine değil öbek öbek koyuyoruz
Derya hanım tarifiniz muhteşem keki yaptım ve birebir aynısı oldu tadı da nefis gerçekten tavsiye ederim herkese..
YanıtlaSilaz önceki yoruma isim yazmayı unuttum :)
YanıtlaSilBennu hanım tarifi deneyip beğenmenize sevindim.Sevgiler
YanıtlaSil